KEIK Editie 2018

WAT
KEIK Harlingen is een jaarlijks terugkerend kunstevenement voor -bij voorkeur- Friese kunstenaars. De Stichting KEIK Harlingen wil daarmee de cultuur in Harlingen stimuleren en promoten.

WANNEER
De editie van 2018 vindt plaats van 4 tot en met 9 juni.

WAAR
In de Bethelkerk op de Lanen 65 te Harlingen. Kunstwerken komen optimaal tot hun recht in een professionele opstelling met expositiewanden. Daarnaast kunnen de bezoekers in een bijzondere omgeving op eigenzinnige wijze genieten van de diverse uitvoerende kunstenaars.

WAAROM
KEIK Harlingen wil vooral beginnende, lokale en regionale kunstenaars een podium bieden voor diverse kunstvormen. Te denken valt hierbij aan bijvoorbeeld de schilder- en fotografiekunst en podium kunst (zang en dans). De toegang van het evenement is laagdrempelig; het evenement is gratis toegankelijk en de combinatie van de grote diversiteit aan kunstwerken met de historische omgeving van de Lanen en de binnenstad spreekt menigeen aan. De bezoekersaantallen in de afgelopen jaren onderstrepen dit.

WIE
Het bestuur van de Stichting KEIK Harlingen bestaat uit een groep vrijwilligers met verschillende achtergronden. Deze diversiteit (o.a. kunstaars, ondernemers) geeft de stichting de mogelijkheid haar doelstellingen optimaal te kunnen invullen.

KINDEREN
Gedurende de KEIKweek is het door het laagdrempelige karakter van het evenement een leuke manier om in aanraking te komen met diverse kunstvormen. Daarnaast wordt er altijd iets georganiseerd waarbij kinderen op verschillende wijzen in aanraking kunnen komen met kunst. Niet alleen zien en beleven, maar ook zelf ervaren!

KUNSTMARKT
Dit jaar proberen we een kunstmarkt op te zetten, waar deelnemende kunstenaars te mogelijkheid hebben om hun eigen gemaakte kunst te tonen en de verkopen.

PRIJZEN
Ieder jaar worden er prijzen uitgereikt aan beeldende kunstenaars, de KEIK-prijs en de KEIK-publieksprijs. De jurering alsmede de prijsuitreiking is jaarlijks in professionele en publiek handen.

MEDIA
KEIK Harlingen wordt ieder jaar qua publiciteit ruim ondersteund door de schrijvende pers (Harlinger Courant, van Wad tot Stad, Franeker Courant en www.harlingenboeit.nl)

Daarnaast word je middels de website www.keik-harlingen.nl op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen, maar ook via Facebook en Twitter.